torsdag 11 oktober 2018

En vanlig dag på Tingshuset



Idag har vi i C/D-gruppen hälsat på i de andra klassrummen. Vi frågade de andra grupperna vad de gjorde och vi fotograferade dem. Så här ser det ut en vanlig torsdag på Tingshuset:




A-gruppen

Vi har varit i A gruppen och vi frågade vad de gör idag. De svarade oss att de pratar om tvättstugan. De lär sig att skriva orden som handlar om tvättstugan, tvätta kläder och tvättmaskinen. De tycker att det är bra att lära sig skriva och läsa de nya orden. De var 9 elever i gruppen.

A-gruppens klassrum
Alice och Basima


B-gruppen

I dag i B-gruppen studerar de om landskapet Härjedalen. De tycker att det är bra och roligt att veta om landskap. De var 19 elever i den här gruppen.

Härjedalen i bilder
B-gruppens klassrum

Mohammad och Sion


Undersköterskegruppen
USK-gruppen läser boken specialpedagogik 1. Boken handlar om människokroppen, magsäcken, hudsjukdomar och hudproblem. Idag studerar de på blodkärlen, vener, yrsel (yrsel betyder att man kan svimma), hjärtstopp, andning, eksem och allergi.

De pratar också mycket om verb och hur man kan uttala lång vokal och kort vokal.

En elev som studerar
Två elever som läser om magsäcken

De tänker att deras utbildning är svår och rolig. Det finns 14 elever i gruppen, men de är 10 elever idag.

Semiha och Rahaf



Birgitta Wallin – Studie- och yrkesvägledare i Tingshuset 
Tingshuset är en mycket gammal byggnad som byggdes 1879 och har använts som tingshus, som namnet antyder. 2016 blev det omvandlat till ett utbildningscenter.

Tingshuset
Birgitta Wallin


Birgitta börjar jobbar klockan 08.00 på morgonen och slutar klockan 17.00.

Birgitta arbetar med eleverna och hon kan hjälpa dem att fortsätta sin utbildning. Hon kan hjälpa till att placera dem på rätt plats beroende på deras utbildning och förmåga.

Birgitta tycker om att jobba med eleverna och hon känner sig glad när hon hjälper någon person. Hon njuter av de utmaningar som hennes arbete ger.

Hon har jobbat som en studie- och yrkesvägledare i 23 år, men hon har jobbat här i Tingshuset i nästan 3 år.

Om hon skulle ge några råd till eleverna så är det att man måste ha en bra grund i svenska och att man inte måste skynda sig. Det tar tid och eleverna måste studera mycket.

Hon säger lycka till, till alla eleverna!


Jack och Chris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar