måndag 26 september 2016

En fantastiska resa






Bilder från vår resa i Härjedalen

 På väg mot våra mål i västra Härjedalen

Guiden Bengt Warensjö visar oss myskoxarnas land.

 Myskoxen Härje 

 Äntligen framme vid Djupdalsvallen och då blir det förstås gott med fika.

 Mittåkläppen

Djupdalsvallen som ligger vid foten av Mittåkläppen.


Utflykt till Västra Härjedalen
Vi samlades nära Södra skolan klockan åtta på morgonen, sedan åkte vi buss mot Hede. Det var fint väder 19 grader varmt, vi sjöng många sånger på bussen och tittade på naturen ute.  I Hede bytte vi busschaufför och åkte vidare till Tännäs.
I Tännäs fick vi information av tre guider om myskoxarna. Vi tittade på myskoxarna Härje, Nessa och Fyris. Myskoxen har ull som är väldigt varm och kostar mycket pengar. Myskoxarna har kommit till Sverige 1971 från Norge, och på vintern äter de ingenting på ungefär 6månader. De söker sig högt upp på fjället där det blåser och snöar. De äter bara gräs och örter. Sedan promenerade vi till utkiksplatsen och såg på de höga fjällen. Vi såg också den gamla kyrkan i Tännäs som är den högst belägna kyrkan i Sverige.
Vi åt lunch vid en fäbovall som heter Djupdalsvallen, vi var jätteglada och njöt av solen. Där ligger ett fjäll som heter Mittåkläppen, det är 1212m ö.h. Några elever gick upp på fjället, och några stannade kvar och pratade, skrattade och fotade tillsammans.
I bussen på vägen hem hade vi en frågesport. Det var en fantastisk resa och dag.

Text skriven av elever på sfi 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar